Hastane yemeğinden canlı böcek çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hastane yemeğinden canlı böcek çıktı
Abone ol
Ayvalık Devlet Hastanesi’nin yemekhanesinde personele verilen salatadan canlı böcek çıktı. Sağlık Sen “Ölü böceklere alışmıştık. Ancak bu kez diri olarak yürüyen bir böceğin salatadan çıkması gerçekten üzücü” diyerek duruma tepki gösterdi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesindeki Devlet Hastanesi’nin yemekhanesinde personel verilen yemekten canlı böcek çıktı. Olay hastanede görevli doktorlar tarafından fotoğraflanarak tutanakla kayda alındı. 7 doktor ve sağlık personelinin imzaladığı tutanak hastane başhekimliğine dilekçe ile sunuldu. Tutanakta “ 27 Haziran 2024 tarihinde hastanemiz yemekhanesinde Saat 12.35 civarında menüde bulunan salata içerisinde büyük canlı böcek çıkmıştır iş bu tutanak müştereken imza altına alınmıştır “ denildi.
 

"ÖLÜ BÖCEK GÖRÜYORDUK AMA CANLISINA DENK GELMEMİŞTİK"

Konu ile ilgili Sağlık Sen de bir açıklama yayınladı.  Genel Başkan Ahmet Doğruyol'un yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Devlet hastanelerindeki yemek hizmetleri özelleştirildikten sonra hem sağlık çalışanlarımız hem de hastalarımızın sağlıklı yemek yemesi imkansız hale geldi. Defalarca bu konuyu gündeme getirmemize rağmen Sağlık Bakanlığımız gerekli tedbirleri almadı ve her geçen gün yemek sorunu büyüyerek devam etmektedir.
Bugün de Ayvalık Devlet Hastanesi'nde yaşanmış olan yemek probleminde ölü böceklere alışmıştık ama canlı böcekleri salatanın içerisinde görmek çok mümkün olmamaktaydı. Ancak bu kez diri olarak yürüyen bir böceğin salatanın içerisinden çıkması gerçekten üzücüdür” 


"SAĞLIKLI YEMEK İÇİN KAMULAŞTIRMA ŞART"

Doğruyol açıklamasının devamında ise "Sağlık Bakanlığı'nda sağlıklı yemek yiyebilmek için hem hastalarımızın hem personelimizin yediği yemeğin acilen kamulaştırılması gerekir bu yemeklerin hastanelerde oluşturulan mutfaklarda yapılması gerekmektedir” diye konuştu. 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Güzelyurt’ta Bostancı trafik ışıklarında kaza… Biri ağır, üç yaralıÖnceki Haber

Güzelyurt’ta Bostancı trafik ışıklarında...

UWC Kıbrıslı gençler için AB Burs Programı 2022-2024 bursiyerlerinin mezuniyetini kutladıSonraki Haber

UWC Kıbrıslı gençler için AB Burs Progra...

Facebook Yorum

Yorum Yazın