“Kıbrıs Cevherleri”nin tanıtıldığı kısa filmlerin gala töreni gerçekleştirildi.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Kıbrıs Cevherleri”nin tanıtıldığı kısa filmlerin gala töreni gerçekleştirildi.
Abone ol
Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği ( GİKAD ) ve Telsim Vodafone Group işbirliği ile 2 yıl boyunca Kıbrıs’ ın 10 farklı bölgesinde gerçekleştirilen çekimler neticesinde “Kıbrıs Cevherleri”nin tanıtıldığı kısa filmlerin gala töreni gerçekleştirildi.

Telsim Genel Müdürü Sefer Tüz açılış konuşmasında “Projenin temel amacı,Kıbrıs’ın dört bir yanındaki girişimci kadınları daha görünür kılmak, ekonomiye katkıda bulunan kadınlarımızın hikayelerini paylaşmak ve onların ilham verici başarılarını toplumumuzla buluşturmak olduğunu ve bu projenin sadece Kıbrıs’ta değil, tüm dünyada yankı bulacağını dile getirdi.. Ayrıca projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese, başta GİKAD’a ve özellikle de hikayelerini paylaşan değerli girişimci kadınlara sonsuz teşekkürlerini sunan Sefer Tüz gelecekte de kadınları desteklemeye devam edeceklerini vurguladı.
 

Gikad Başkanı İçim Çağıner Kavuklu Kıbrıs’ın Cevherleri kısa filmler  proje ile hedeflerinin savaş, göç ve ekonomik sıkıntılar karşısında özüne sahip çıkmış kadınları takdir etmek kültürel ürünleri kayıt altına almak, Ada’ nın eşsiz doğasını, tarihi eserlerini ön plana çıkararak Kıbrıs’ ı tanıtmak olduğunu iletti.

Ayrıca bu proje sırasında Dışişleri Bakanlığı Mensupları ve Eşleri Derneği (DİMED) ile yollarının kesiştiğini belirten Sayın Kavuklu aralarında imzalanan işbirliği protokolü ile geleceğe dönük projeler geliştirilirken Kıbrıs’ın Cevherleri kısa filmlerinin yurtdışı temsilciliklerinde Kıbrıs’ın kültürünün ve değerlinin tanıtılması için kullanılmasına karar verildiğini iletti. 
Proje yöneticisi, Gikad kurucu ve yönetim kurulu üyesi Didem Kaner ise kendisini çok heyecanlandıran  bu projeyle inanılmaz deneyimler yaşadığını, Kıbrıs’ ın köylerini,şehirlerini tarihini ve doğal güzelliklerini daha yakından görme şansı yakaladığını, Ada’ daki çalışkan ve üreten kadınlarla tanışarak onların hikayelerinden çok keyif alırken bazen de çok duygulandığını bir o kadar daha da gurur duyduğunu  ifade etti.

Acapulco Resort Otel’ de gerçekleşen etkinliğe Cumhuriyet Meclis Başkanı Zorlu Töre de katıldı. Katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Başkan Töre, kadınların emeğinin çok önemli olduğunu ifade ederek, filmlerin büyük emeklerle hazırlandığına emin olduğunu söyledi. Etkinliğe düzenleyenleri kutlayan Töre, “Anavatan Türkiye’nin ve KKTC’nin kıymetini bilelim” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı: “Yedek subay aday adaylığına yarına kadar müracaat edenlerin son yoklamaları 8 Temmuz’da yapılacak”Önceki Haber

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı: “Yedek...

Güncel döviz kurlarıSonraki Haber

Güncel döviz kurları

Facebook Yorum

Yorum Yazın