Üniversiteye yerleşen tüm öğrencileri kutlayan Ziya Öztürkler, “ÖSYM süreci ek yerleştirmeler hariç tamamlandı. A level yoluyla yerleşme alacak öğrencilerimiz için tansiyon ve stresin arttığı günler başladı. Sabır ve doğru yönlendirme bu süreçte anahtar konumunda” dedi.

Öztürkler, “KKTC üniversitelerine ayrılan 16 bin 745 kontenjanın 12 bin 180’i doldu. Doluluk oranı yüzde 73. Geçen yıl verilen 16 bin 700 kontenjanın 13 bin 728’i dolmuştu. Geçen yıl doluluk oranı yüzde 82. Bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde yüzde 10’luk bir düşüş var. Bölüm tercihleri, öğrenci eğilimleri, ekonomik kriz, eğitim kalitesi, e-vizenin henüz yürürlüğe girmemesi iyi analiz edilmeli” açıklamasını yaptı.

“Dikkat çekici bir istatistik…”

“Nicel değil nitel büyüme dediğimiz süreçte rakamlar sıkıntılı değil ama yine de iyi bir analiz önemli” ifadelerini kullanan Öztürkler, açıklamasına şöyle devam etti:

“Genel bir YKS değerlendirmesi yaptığımda yaklaşık 2 milyon 755 kişinin tercih hakkı varken yaklaşık 1 milyon 680 kişi tercih yaptı; yerleşme 987 bin 388 oluyor. Çağa uygun bölümler yapay zeka, bilişim, siber güvenlik bölümleri yüzde 100 doluluk alıyor. Üniversiteli olanların yüzde 55’i kadın, yüzde 45’i ise erkek. Dikkat çekici bir istatistik.

Tabii KKTC liselerinden mezun gençlerimiz üniversiteleşme oranları, yurt içi, yurt dışı tercihleri ve meslek liselerimizden mezun gençlerimiz istatistikleri ortaya çıktığında daha doğru yorumlar ortaya koyacağız.

DAÜ AĞIRLAMA VE TURİZM YÖNETİMİ ALANINDA ARAŞTIRMA ETKİ KATEGORİSİNDE DÜNYA ALTINCISI OLDU DAÜ AĞIRLAMA VE TURİZM YÖNETİMİ ALANINDA ARAŞTIRMA ETKİ KATEGORİSİNDE DÜNYA ALTINCISI OLDU

Üniversiteye yerleşen öğrencilerimizi tebrik eder, meslek liselerinden mezun olup meslek sahibi olarak hayata atılanları yürekten kutlar, A level süreçleri devam eden çocuklarımıza da yerleşme süreçlerinde sabır ve başarılar dilerim.”