Suriye'nin kuzeyinde Türk Bayrağı ve binalara saldırılar sonrası Suriye Geçici Hükümeti çağrı yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Suriye'nin kuzeyinde Türk Bayrağı ve binalara saldırılar sonrası Suriye Geçici Hükümeti çağrı yaptı
Abone ol
Türk ordusunun hakimiyetindeki Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde Türkiye'ye ait binalara, Türk Bayrağı'na ve tırlara yapılan saldırılar sonrası Türk askeri harekete geçti. Suriye Geçici Hükümeti sokak çağrısı üzerine açıklama yaptı.

Suriye'nin kuzeyinde bazı örgütlü grupların Türkiye aleyhinde düzenlediği provokatif eylemler sonrası Suriye Geçici Hükümeti açıklama yaptı. Türk askeri birliklerinin sınırdan geçerek bölgeye takviye ekip sevk ettiği belirtildi.

Bölgeyi terörize eden eylemciler, Türk tırlarına saldırarak yakmaya çalıştı, Türkiye'nin kontrolündeki binalardaki bayrağı indirmeye çalıştı ve askerle çatışmaya kalkıştı. Bunun üzerine TSK'ya ait birlikler kontrolü sağlayarak eylemcileri bastırdı.

"TÜRKİYE DÜŞMANI MAHFİLLER KAMU DÜZENİNİ TEST EDİYOR"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında "Türkiye düşmanı bazı mahfillerin kamu düzenini test etmeye dönük provokatif faaliyetlerle ülkemizin huzurunu bozma çabaları, amacına ulaşamayacaktır" dedi.

Altun yaşanan olaylar için sosyal medya hesabından şunları söyledi:

"Bir süredir Suriyeli sığınmacılar üzerinden kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan olumsuz hava ve gerilimin artışına sebep olan provokasyonlar yakından takip edilmektedir. 

Türkiye düşmanı unsurların başını çektiği bazı mahfillerin kamu düzenini test etmeye dönük provokatif faaliyetlerle ülkemizin huzurunu bozma çabaları, devletimizin tüm unsurlarıyla birlikte özverili çalışmaları sayesinde amacına ulaşamayacaktır. 

Bu kapsamda özellikle sosyal medyanın birçok platformunda ortaya atılan asılsız iddialara, manipüle edilmiş bilgilerle kasıtlı olarak yapılan yalan haberlere ve vatandaşlarımızı provokasyona sevk edecek tüm dezenformasyon faaliyetlerine karşı devletimizin ilgili birimleri İletişim Başkanlığı koordinasyonunda 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürmektedir. 

Bu çalışmalara destek olmak amacıyla her zaman olduğu gibi asılsız haberlere prim verilmemesi, içeriklerin yayılımında dezenformasyon boyutunun ve ihtimalinin göz önünde bulundurulması ve resmi makamlarımız başta olmak üzere yalnızca güvenilir kaynaklara itibar edilmesi konusunda vatandaşlarımızın hassas davranmasını önemle rica ederiz."

SURİYE GEÇİCİ HÜKÜMETİ: "KIŞKIRTICI ÇAĞRILARA UYMAYIN"

Suriye Geçici Hükümeti, "özgürleştirilmiş bölgelerde yaşayan halkın, Türk ordusu ile Suriye Milli Ordusunun fedakarlıklarıyla inşa edilen mal ve kurumlara saldırmayı amaçlayan kışkırtıcı çağrılara uymamasını" istedi.

Suriye Geçici Hükümetinden yapılan açıklamada, tarih ve coğrafyanın, Türkler ile Araplar arasında yüzyıllar boyunca var olan kardeşliğe tanıklık ettiği belirtildi.

Suriye'nin kuzeyinde Türk Bayrağı ve binalara saldırılar sonrası Suriye Geçici Hükümeti çağrı yaptı - 1. Resim

"KARDEŞLİK İKİ HALKIN ORTAK KADERİ"

Bölgenin yaşadığı tüm zorluklara rağmen bu kardeşliğin gelecek yüzyıllar boyunca da süreceği, bunun da iki halkın ortak kaderinin gereği olduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu nedenle Suriye Geçici Hükümeti, katil Esad rejimi, müttefikleri ve terör örgütlerinin işlediği suçlardan kaçan Suriyeli mültecilere yönelik tüm aşırı görüşlü eylemleri kınamaktadır. Suriye Geçici Hükümeti, Türkiye'deki ve tüm sığınma ülkelerindeki Suriyelilerin korunmasının gerekliliğini vurgulamakta ve Türkiye İçişleri Bakanlığının saldırganlara karşı aldığı yasal adımları takdir etmektedir.

Suriye Geçici Hükümeti, özgürleştirilmiş bölgelerde yaşayan halkımızı, Türkiye ile Suriye halkları arasındaki mevcut ittifakı baltalamayı, Türk ordusu ile Suriye Milli Ordusunun fedakarlıklarıyla inşa edilen mal ve kurumlara saldırmayı amaçlayan kışkırtıcı çağrılara uymamaya çağırmaktadır. Suriye Geçici Hükümeti, bu olayların, devrim düşmanları tarafından Türk-Suriye ilişkilerine zarar vermek ve Suriye topraklarını terörizmden kurtarmada Suriye halkıyla çalışan Türk kardeşleri hedef almak için kullanılması tehlikesinin altını çizmektedir."

Suriyelilerin, seslerini ve duygularını barışçıl şekilde Türk kardeşlerine iletmeye son derece önem verdiği kaydedilen açıklamada, halk "özgürleştirilmiş bölgelerde güvenliğin bozulmaması için itidalli davranmaya ve devrimlerinin müktesebatına sahip çıkmaya" davet edildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Can Uzun, Bundesliga devine transfer oluyor!Önceki Haber

Can Uzun, Bundesliga devine transfer olu...

Türk bayrağına saldırıya soruşturma başlatıldıSonraki Haber

Türk bayrağına saldırıya soruşturma başl...

Facebook Yorum

Yorum Yazın